{{Message}}

Bekijk de webinar terug

Medische voeding bij herstel van COVID-19

Wat heeft er de afgelopen weken in de ziekenhuizen plaats gevonden, wat voor impact heeft COVID-19 op de diëtetiek en wat is er nodig aan voedingsbegeleiding voor de herstellende COVID-19 patiënten in de thuissituatie? Bekijk hier de webinar, verzorgt door DCN en Mediq. Diverse diëtisten delen hun ervaring en nemen u mee in hoe medische voeding kan helpen bij het herstel van de COVID-19 patiënt.Wil je de presentatie die tijdens de webinar zichtbaar was nog even rustig teruglezen? 


Mediq biedt ondersteuning na ontslag uit het ziekenhuis

Voor herstellende coronapatiënten ben jij als diëtist een belangrijke schakel naar een goede voedingstoestand. Mediq is er om je hierin te ondersteunen. Samen werken we aan een helder doel: begeleiding op maat naar voorspoedige revalidatie van je patiënt.

Medische voeding via Mediq. Wat we voor jou kunnen betekenen:

  • Een breed assortiment & voldoende voorraad drinkvoeding en eiwitrijke producten
  • Snel en eenvoudig indienen van aanvragen via Mediq voorschrijfsysteem
  • Extra ondersteuning via Voedingstherapie Plus: met o.a. aanvullende contactmomenten en monitoring
  • Snelle levering: voor 17.00 uur besteld, is de volgende werkdag in huis
  • Sondevoeding, voedingspompen én verpleegkundige ondersteuning
  • Contracten voor vergoeding met alle Nederlandse zorgverzekeraars

Drinkvoedingkeuze aan de hand van smaakvoorkeuren

Omdat smaak iets heel persoonlijks is, stellen we bij de eerste bestelling meestal een smaakbox voor je patiënt samen. Op basis van de feedback die we vervolgens ophalen, worden de volgende bestellingen aangepast aan de persoonlijke voorkeur en ervaringen met de verschillende smaken.

Transmurale zorg

In de uitwisseling van patiëntinformatie is vanzelfsprekend ook voorzien. Hiervoor biedt ons voorschrijfsysteem de mogelijkheid ‘Patiënt overdragen’. Als een voorschrijver hierop klikt, verschijnt een scherm met enkele vragen. De output is een mail op basis waarvan Mediq de machtiging naar jou als nieuwe voorschrijver omzet. Bij vragen kun je contact opnemen met je accountmanager. Die legt je graag uit hoe het overdragen werkt.

Persoonlijke begeleiding met extra contactmomenten

Naast een breed assortiment medische voedingsproducten biedt Mediq ook ondersteuning op afstand met ons zorgprogramma Voedingstherapie Plus. Persoonlijke aandacht voor de patiënt, altijd onder jouw regie. Begeleiding waar nodig, op basis van de persoonlijke smaakvoorkeur. Zo kun je het therapieverloop beter volgen en consulten gemakkelijker voorbereiden, met minder administratie.

Wil jij herstellende coronapatiënten die medische voedingszorg nodig hebben zo goed mogelijk helpen? Meld je patiënt aan via voorschrijfsysteem medischevoeding.mediq.nl. We staan klaar om jou en je patiënt te helpen.