Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, is de volgende dag in huis.

{{Message}}

Veelgestelde vragen over drinkvoeding

Als u medische drinkvoeding gaat gebruiken, kan er veel op u af komen. Wij hebben een aantal veelgestelde vragen voor u op een rij gezet. 

Als de drinkvoeding is voorgeschreven door een arts of diëtist, dan wordt het in principe vergoed door uw zorgverzekeraar. Lees meer over vergoeding en het eigen risico.

U kunt de drinkvoeding op elk gewenst moment gebruiken. Wij raden u af om de drinkvoeding vlak voor een maaltijd in te nemen. Anders gaat het wellicht ten koste van de gewone maaltijd. Ons advies is dan ook kleinere beetjes drinkvoeding tussen de maaltijden door te nemen. U kunt de drinkvoeding natuurlijk ook verwerken tot een gerecht. Kijk voor inspiratie bij onze recepten. 

Uw behandelend arts of diëtist bepaalt hoeveel drinkvoeding u per dag gebruikt. Dit staat op het voorschrift. Als u twijfelt over de juiste dosering, kunt u ook even met ons bellen. 

U kunt geopende drinkvoeding maximaal 2 uur buiten de koelkast bewaren. In de koelkast is een geopend flesje nog maximaal 24 uur houdbaar. Ongeopend is de drinkvoeding ten minste houdbaar tot de datum die vermeld staat op de verpakking.

Ja, u kunt drinkvoeding meenemen op vakantie. Gaat u in Nederland op vakantie, dan is het goed om te weten dat wij de voeding ook kunnen afleveren op uw vakantieadres. Gaat u naar het buitenland? Wij hebben alle informatie voor u op een rij gezet in onze vakantiewijzer

Alle medische drinkvoeding is glutenvrij.