Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, is de volgende dag in huis.

{{Message}}
  • Slaaponderzoek

     thuis in uw eigen bed

    Samen met uw specialist maken we een zo comfortabel mogelijk slaaponderzoek mogelijk.

Slaaponderzoek thuis

Uw behandelend arts kan een slaaponderzoek voorschrijven. Tijdens dit onderzoek wordt de slaaphouding, hartactie, borst-buikademhaling, mond-neusademhaling en het snurken gemeten terwijl u slaapt. Ook wordt het zuurstofgehalte in het bloed bepaald.

Zo comfortabel mogelijk

Samen met uw specialist maken we een zo comfortabel mogelijk slaaponderzoek mogelijk, namelijk thuis in uw eigen bed. Tijdens een afspraak sluit onze OSA-zorgcoach de apparatuur bij u aan. We zorgen ervoor dat u precies weet hoe alles werkt en ondersteunen u bij vragen. Hierna kunt u naar huis en bent u klaar voor het onderzoek tijdens de nacht. Na het onderzoek lezen we de gegevens snel uit, zodat de diagnose gesteld kan worden en u met de therapie kunt starten.

Tips voor uw slaaponderzoek

Hieronder leest u handige tips voor uw slaaponderzoek. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

nummer 1Bereid u voor op de afspraak

Wij verzoeken u om een katoenen T-shirt of hemdje (en eventueel een makkelijk zittende BH) aan te trekken als u naar de afspraak komt. De slaapapparatuur plaatsen wij namelijk over deze kleding. Als u gebruik maakt van een CPAP-apparaat vragen wij u het masker mee te nemen naar de afspraak.

nummer 2Wees voorzichtig met apparatuur
De apparatuur mag niet met water in aanraking komen. Houd er rekening mee dat u het na de afspraak wat rustiger aan doet om de slaapapparatuur goed aangesloten te houden. Onze OSA-zorgcoach heeft de apparatuur geactiveerd. Om 22.00 uur hoort u een piepje. Dit betekent dat de meting start. Om 7.00 uur hoort u opnieuw het piepje; de meting is gestopt. 

nummer 3Hanteer uw normale slaaproutine

U kunt gaan slapen op de tijd die u gewend bent, maar niet later dan 24.00 uur in verband met de duur van het onderzoek. Wij vragen u alle elektronische apparaten in uw slaapkamer uit te zetten. Zo weten we zeker dat de meting hier niet door wordt beïnvloed. Wij adviseren u om vlak voordat u gaat slapen nog even naar het toilet te gaan.

nummer 4Lever de apparatuur op tijd in
U kunt de slaapapparatuur de volgende ochtend voor 9.00 uur inleveren op ons hoofdkantoor. Onze OSA-zorgcoach controleert direct het slaaponderzoek en geeft de resultaten door aan uw behandelend arts. Uw arts informeert u over de uitslag.

Download voor meer informatie onze tipfolder over het slaaponderzoek.