Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, is de volgende dag in huis.

{{Message}}
  • TPV

    Wij zijn er voor u

    De afgelopen jaren hebben wij honderden patiënten met TPV veilig en comfortabel thuis ondersteund.

Totale parenterale voeding

Als de darmen niet voldoende voeding (en/of vocht) kunnen opnemen, is het mogelijk voeding via de bloedbaan toe te dienen. Zo krijgt u toch alle voedingsstoffen binnen die uw lichaam nodig heeft. Deze voeding heet totale parenterale voeding (TPV). Via een infuuspomp met een dun slangetje gaat deze voeding rechtstreeks in uw bloedbaan. De benodigde hoeveelheid en samenstelling van de TPV wordt door een gespecialiseerde diëtist voor u vastgesteld en met regelmaat bijgesteld.

TPV thuis

TPV kan ook thuis worden gegeven. Voordat u naar huis gaat, wordt er een afspraak gemaakt met een gespecialiseerd thuiszorgteam in uw omgeving. Zij zijn getraind, bevoegd en bekwaam om dit soort specialistische handelingen uit te mogen voeren. Zij maken afspraken met u over wanneer ze bij u de voeding komen aanhangen, afkoppelen en de katheter komen verzorgen. Soms kan het zo zijn dat de thuiszorg voorstelt om de handelingen zelf aan te leren. U komt in aanmerking voor deze speciale training wanneer u naar verwachting langer dan 3 maanden TPV zou moeten gebruiken.

Wij brengen uw voeding naar huis

Samen met uw behandelend arts en de thuiszorg ondersteunen wij u bij uw therapie thuis. Wij leveren alle benodigde materialen om TPV thuis toe te dienen. Wij maken het u graag gemakkelijk. Zo zorgen wij ervoor dat de voeding, infuuspomp en toebehoren bij u thuis geleverd worden, desgewenst tot in de koelkast. Ook controleren wij voor u de vergoeding en regelen wij alle administratieve zaken. Onze gespecialiseerde klantenservice is u graag van dienst met tips en uitleg.

Draagbare infuuspomp

Wij leveren u een draagbare pomp voor thuis, die samen met de TPV-zak in een rugzak passen. Hierdoor bent u niet gebonden aan bed of stoel en kunt gaan en staan waar u wilt. U kunt uw dagelijkse bezigheden, zonder vast te zitten aan een infuusstandaard, dan weer langzaamaan oppakken. U krijgt zo nodig van onze verpleegkundige een instructie over het gebruik van de infuuspomp.

TPV op recept

De TPV in het ziekenhuis komt uit de ziekenhuisapotheek. Als u thuis bent, leveren wij uw TPV. In de meeste gevallen bereiden wij de TPV voor u. Dit gebeurt in onze Mediq bereidingsapotheek Losser. Wij leveren ook onbereide TPV voor als u zelf gaat bereiden.

Koelkast voor bereide TPV

Bereide TPV moet in de koelkast worden bewaard. U ontvangt daarom van ons een koelkast in bruikleen en stellen deze voor u in.